Monday, July 01, 2013

Twist and turn and twirl = whirl






Salam....arini dah pun masuk 1 JULAI 2013, pastu minggu depan dah nak masuk bulan ramadhan, ari Rabu Insyaallah...gila cepat masa berlalu kan? Pastu ujung minggu ni nak marathon cari saki baki keperluan ramadahan + raya...Raya okeh, pose pun belum, tapi tu la, bagi aku senang kot nak cari awal-awal, tanak dah jadi macam tahun lepas, menggelupur semua nak cari last minute! Pastu dah setel semua baru lah bertenang-tenang sajo pasni.....



Sebenarnya baju raya dah dapat semalam, tapi lelain belum lagi, tu yang kena bersambung tu. Memula aku nak beli kale peach, yela sebabkan ada orang tu bagi shawl kale peach all the way dari pakistan kan, jadi haruslah kena mengambil dan menjaga hati beliau tuk dipakai di pagi raya, tapi kale peach xde lah pulak, jadi amik lah kale biru, eh apa kelas panggil biru, electric blue laaaaa! *baru stail!* Makanya teruslah sama-sama mengikut tema kale famli ku iaitu biruuuu. takpe lah pasrah je la, janji ada baju raya. Tapi bukan nak cakap la, kali ni memang paling pantas la aku carik baju, aku tengok-tengok jap kat fb butik tu, pastu pegi butik tersebut, try 2-3 pasang pastu terus beli, xde der nak masuk dua tiga puluh kedai nak cari. Korang dah setel blum, apekah tema kale, pesen baju? Dasat kan sekarang baju raya pun nak kena ade tema. Tapi bukan ape pun, sebab nak sonok-sonok pastu nak bagi nampak cantik je dalam gamba, betul x? 







Pastu kan korang, gue ada jumpa satu lagi lagu yang best, memang layan kot suara dan muzik dia nih. Nama dia Narmi, sebelum ni kenal dia pun sebab dia pernah duet dengan Diandra Arjunaidi. Pastu rupa-rupanya Narmi tu dari perkataan Imran... narmI = Imran....dia terbalikkan nama dia. Tapi sedap + klasik kan nama Narmi tu...=) Ok lagu ni bertajuk ~ WhIrL ~...Dah lama kot lagu ni rasanya, tapi aku je yang baru tau.....orang macam aku biasalaaaa....haha


Cekidauttt dan Selamat Berpuasa in advance!








16 comments:

  1. Assalamualaikum yangg, macam lebih kurang je tema baju raya keluarga kita? heheheh sheila belum beli kain, tapi tahun ni tak beli siap. mak jahitkan sebab tahun ni semua raya rumah mak sheila. yeayyyy. selamat berpuasa in advance yanggg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm sheila.....eh yke? Boria la kita! hahah........oooo best la mak siapkan, bley demand pesen apa2 pun kan?!

      Delete
  2. Akk belum lagi beli baju raya weekend nie baru sibuk nak mencari. Tahun nie warna purple la.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya wiken ni org akan bertambah rmi kot, bertabah je la ye akak...hihi Oh, selamat berpurple ye akak ;)

      Delete
  3. hihi..mmg smg tut... yui ja ni ha dok fkir nak bli siap ke upah..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha smgt pastu tanak susah dikemudian hari....hihi bli siap je lah senangg ;)

      Delete
  4. org semua dok bercerita psl puasa dan raya tp saya pulak tgh standby nak bersalin. beraya dlm keadaan berpantang. mujur baju n keperluan anak2 dah beli awal2. kalau x, mmg haru jugak dibuatnya. hehehe

    selamat berpuasa!

    suriaqistina.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la tp xpe la, nnt raya akan smbut dgn 'org baru' kan....=)

      slmt berpose jugak!

      Delete
  5. suka tiru kita..menci...hahahaha oooppppssstttt kite ni sehati sejawa dear...love peace colour for raya 2013!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh mana ada tiruuuuu, prasan k! :P tp dah xsehati sejiwa la sbb aku xdpt pkai kale peach dihari yg mulia itu haha

      Delete