Sunday, November 10, 2013

Bukit Jugra ~ Paragliding ~ Panorama Indah




assalamualaikum wbt
Ni nak share ngan korang ni pasal lawatan tapak yang telah berlangsung tak lama dahulu
xlama pun, ada lah dalam 5-6 BULAN lepas
kira baru lagi kan?!
wakaka
aku gila malas wei nak update
sebab xde 'kekuatan'
heheheheh


Bukit Jugra ni best lah jugak 
Sebenarnya orang datang sini aku rasa sebab nak tengok panorama indah
pastu ada plak paragliding
tu kira bonus lah tu kalau masa pegi situ orang dok men natang tu
best tengok 
tapi kalau kata nak suh aku try memang tak lah kan
gayattttt


tapi kan kot aku tak gayat nak lah aku cuba
nampak dorang wat macam best je
ramai gak yang datang nak try
ade mat salleh
pastu ade je geng pompuan dtg dari ipoh tak salah

ni bukti aku da sampai sana ;)





rasanya ramai pompuan je yang try
tapi aku xtau plak brapa dorang caj
tak terpikir lak nak tanya hihi
tapi  naik berdua la, kalau solo tuk yang expert je kot
pastu ada la camera tuk rakam video di saat paragliding itu
Tapi nak jadik citer, masa sorang aweks ni nak nek, tetiba camera tu abis bateri, ade ke patut dorang suh dia pegang henfon tuk ganti
giler ape, kalau terjatuh mau melayang
kalau dah jatuh takkan dapat nak jumpa balik ooiii
bawah2 tu semua hutan semak samun
last2 kengkawan dia je yang rakam dari jauh....rugi rugi




pastu sempat gak lah amik video khas tuk tatapan korang2 semua.......;)


  video



video ni pakej
bley tgk demo org paragliding 
dan juga awek2 ipoh tu
pun terselit dalam ini video
sape ntah amik video ni
bebulu je aku bila tengok balik video nih
takpe2 ada ubi ada batasszzzzz


ha pastu kan, kalau korang nampak lah kan
ada tanah lapang macam padang, tu lah tempat dorang mendarat
kat situ ada lah orang tunggu kat bawah tu
dan bawak dorang nek atas balik 
naik pick up tak salah aku


panorama indah 




yang kat atas ni la view dari atas bukit
panorama indah
tapi jadi tak berapa indah indah 
hasil tangkapan guna henpong


tapi kan kalau sesapa nak gi sini
elok la pakai pakaian yang sessuai
terutama kasut lah
paling tak pun pakai flat
walaupun kitaorang nek keta sampai ke atas
tu pun terasa kepenatan
tak tau la orang lain yang menapak kan
sebelum aku pegi, aku ada lah gak gugel
 ramai yang park keta kat bawah katanya
sebab jalan adalah sempit, curam dan sebagainya
tapi alhamdulillah lah kitaorang ok je