Sunday, November 10, 2013

Bukit Jugra ~ Paragliding ~ Panorama Indah




assalamualaikum wbt
Ni nak share ngan korang ni pasal lawatan tapak yang telah berlangsung tak lama dahulu
xlama pun, ada lah dalam 5-6 BULAN lepas
kira baru lagi kan?!
wakaka
aku gila malas wei nak update
sebab xde 'kekuatan'
heheheheh


Bukit Jugra ni best lah jugak 
Sebenarnya orang datang sini aku rasa sebab nak tengok panorama indah
pastu ada plak paragliding
tu kira bonus lah tu kalau masa pegi situ orang dok men natang tu
best tengok 
tapi kalau kata nak suh aku try memang tak lah kan
gayattttt


tapi kan kot aku tak gayat nak lah aku cuba
nampak dorang wat macam best je
ramai gak yang datang nak try
ade mat salleh
pastu ade je geng pompuan dtg dari ipoh tak salah

ni bukti aku da sampai sana ;)





rasanya ramai pompuan je yang try
tapi aku xtau plak brapa dorang caj
tak terpikir lak nak tanya hihi
tapi  naik berdua la, kalau solo tuk yang expert je kot
pastu ada la camera tuk rakam video di saat paragliding itu
Tapi nak jadik citer, masa sorang aweks ni nak nek, tetiba camera tu abis bateri, ade ke patut dorang suh dia pegang henfon tuk ganti
giler ape, kalau terjatuh mau melayang
kalau dah jatuh takkan dapat nak jumpa balik ooiii
bawah2 tu semua hutan semak samun
last2 kengkawan dia je yang rakam dari jauh....rugi rugi




pastu sempat gak lah amik video khas tuk tatapan korang2 semua.......;)


  video



video ni pakej
bley tgk demo org paragliding 
dan juga awek2 ipoh tu
pun terselit dalam ini video
sape ntah amik video ni
bebulu je aku bila tengok balik video nih
takpe2 ada ubi ada batasszzzzz


ha pastu kan, kalau korang nampak lah kan
ada tanah lapang macam padang, tu lah tempat dorang mendarat
kat situ ada lah orang tunggu kat bawah tu
dan bawak dorang nek atas balik 
naik pick up tak salah aku


panorama indah 




yang kat atas ni la view dari atas bukit
panorama indah
tapi jadi tak berapa indah indah 
hasil tangkapan guna henpong


tapi kan kalau sesapa nak gi sini
elok la pakai pakaian yang sessuai
terutama kasut lah
paling tak pun pakai flat
walaupun kitaorang nek keta sampai ke atas
tu pun terasa kepenatan
tak tau la orang lain yang menapak kan
sebelum aku pegi, aku ada lah gak gugel
 ramai yang park keta kat bawah katanya
sebab jalan adalah sempit, curam dan sebagainya
tapi alhamdulillah lah kitaorang ok je



Thursday, October 31, 2013

R~E~S~I~G~N





hai korang
Assalamualaikum
jawab gatal xjawab dosa!
hahhaa
dedulu masa sekolah aku cukup nyampah kalau orang cakap camtu
rasa macam ntah happpe happpe kan
korang pun camtu gak kan, mesti penah gak kan lalui benda tu
kot kalau korang yang lahir tahun 90an tu mungkin lah tak tau kot?

nak tau ape,
tu pun kalau korang prasan la kan
dalam seminggu ni
aku dah jarang berBW kan
sebabnya aku memang x buka blog
kalau korang nak tau sebabnya
jawapannya sebab aku dah resign

tapi ape kaitan aku resign keje dgn berBW
ADAAAA sape kata xde kaitan
masa keje @ kat opis lah yang aku berpeluang nak berBW sebab banyaaak masa free
kalau kat umah pun free gak tapi malas
sebab aku ada banyaaaak benda len nak buat
nak tengok RM lagi kan
heheh

sebenarnya secara rasminya ari sabtu, 26hb oct 2013
tapi disebabkan sabtu xkeje maka kira hari jumaat lepas lah hari keterakhiran aku keje
walaupun takdelah rasa best pun keje kat situ n takde lah teruk mana pun kan 
tapi tetap lah rasa berat hati sikit lah



tambah2 kengkawan kat situ
macam wati, ungku, kak nurul
tapi yang terpaling rapat opkos la 'makcik' ni kan 
banyak lah jugak benda yang aku share dengan dia
sebab aku bukan jenis yang suka suki cerita tak tentu hala kat orang 
hanya orang tertentu je
ada benda cite kat orang tu ada benda plak citer kat orang ni
tapi kalau kat opis ni, memang dia je lah tempat aku citer


tapi bila keje kat sini, aku banyaaaaak sangat dapat pengalaman
pengalaman dengan ragam orang yang memang macam-macam
sampai kan aku tak sangka ada jugak orang jenis macam tu
tapi malas lah nak citer kat sini kan
aku pun bukan baik mana nak gosip pasal orang
cuma semua ni aku jadikan sebagai pengalaman idup aje lah


pastu dua hari sebelum last day(khamis lepas) opis ada wat small farewell party
ada la wat makan sikit2
 terharu wei
ada jugak orang ingat *terutama bos la*
siap bos aku amik gambar aku sorang-sorang wei guna iphone dia tu
tak tau nak nangis ke hape
heheheh

sebab kalau sapa yang tengok bos(pompuan) aku ni, sure orang tau dia ni jenis macamana
memang garang & suka marah-marah jangan cakap la
tapi ada la jugak kebaikan dia
semua orang ada buruk baik kan
aku memang tak expect pun dorang wat farewell ni
sebab staff sebelum ni pun dorang tak buat
tu yang aku syak memang takde lah kan
syukur la, ada gak yang 'sayang' :P

dan yang ni adiah2 yang aku dpt
macih korang =)




eh terpanjang pulak n3 ni
kunun nak citer pasal last day tapi nampak macam luahan perasaan je yang lebey
pastu sebenarnya aku risau gak kan nak gi tempat baru
kot la yang kat sana tak best ke, hape ke
nebes nak tunggu esok (start keje baru)
hanya bisa mendoakan yang terbaik je
=)





Wednesday, October 23, 2013

Kaedah 1 vs Kaedah 2 = ke perut jugak akhirnya.....






Salam semua
aritu kan, ada makcik sorang ni suh aku potong kan buah oren
anje angat kan kengkonon
ai yang baik hati ni pun potong kan lah tuk beliau
dah tu, tengah aku potong tu
dia bley plak kutuk aku kan
cara aku potong salah katanyaaaa
dia siap tunjuk lagi aku cara nak potong
kalau ikut dia, cara potong macam nak belah oren tuk diperah
pastu ai dengan tak puas hati plus busuk hati heheh trus tanya kat opis mate sorang lagi, dia pun potong macam aku
baru rasa legaaaaa sikit
kira ada gak geng aku kan
mengong giler prangai
hahaha
pastu yang makcik ni suh aku gugel cara2 nak potong buah oren
aku pun cari lah
nak tau result?
ni lah diaaaaa







KAEDAH 1



KAEDAH 2



kalau ikut aku, memang lah KAEDAH 1 tu
tapi aku buang/potong lah yang 'benda putih' @ urat kat tengah2 dia tu kan
Yang bak kata makcik sorang nih, yang KAEDAH 2 tu la
Tapi bagi aku dua2 tu sama je
cuma kalau guna kaedah 2 tu macam musykil sikit
bukan ape, bila potong camtu, dah tentu tentu yang 'benda putih' tu ada kat tengah kan, aku cukup pantang lah benda tu, sebab tu aku akan buang siap2, senang nak makan
korang plak cane
KAEDAH 1 vs KAEDAH 2
Potong buah pun macam tak lepas lagi dowh, cane tu?
muahahaha



nota kaki: makcik tu merujuk pada rakan sepejabat dan dia bukanlah berstatus makcik, harap maklum...hihih






Monday, October 21, 2013

Ah Long kawen







salam korang
pada tanggal 22 september baru baru ni
aku g majlis tawen osmet
dah la aritu dia nikah n sanding kat johor aku tak pegi kan
jadiknya haruslah pegi, belah laki pun blasah
lagi pun kat kl je kan
maka kami pun pergilah
dah la dah lambat 
sesat lak tu
macam-macam halll


wat kat Dewan Perdana Pusat Penyelidikan Lembaga Getah Malaysia
cantik gak tempat ni
Kalau majlis kat sini, takyah susah susah gi tempat lain nak photoshoot,
kat situ pun dah cukup
ala taman gitu
aku rasa la


gambo kenangan ngn pengantin




pengantin tengah makan beradap


kalau nak tau
sebenarnya ada dua pasang pengantin 
dua2 pengantin laki adik bradik
disekalikan
pastu dari jauh je la amik gambo nye
sebab itu je yang termampu




semua gedik nak amik gambo ngn pengantin


pastu siot je along si pengantin ni
nampak aku je trus tegur tudung
kata tudung yang aku pakai tu macam kenal je
sebab aku pakai tudung dia
pastu aku tak tau pun sebenarnya itu tudung dia, aku ingat si noli punya (osmet yang lain)
sebab time aku pilih-pilih tudung elok je dia sages amik yang ni yang tu bla bla
lawak lawak



Di akhir kata
Selamat Pengantin Baru
Along aka Yana & Kappa
Moga korang berbahgialah hingga ke akhir hayat k
=)
bertabah lah jadi wiken wifey ye
ajah ajah yana!
:P




dan terimalah gambo kawan pengantin...heheh


walaupun mata macam tgh tido tapi tetappp gak nak letak kat sini tuk tatapan korang muahahah



Friday, October 18, 2013

2 perkara = 1 sedih sikit + 1 sedih banyak




Salam
Selamat Hari Raya Aidil Adha semuaaaaaa
Ingat semalam nak update tapi malas plak
kunun bizi bebenor lah kan
haha
Eh raya korang cane?
kitaorang sedeh je, rasa macam tak raya
Sebabnya, yang balik, aku sorang je
Adik badik lain semua tak balik
Makanya, hanya aku, mak n abah aku je lah yang ado
Malam raya tu aku tanya mak aku, sok dia nak pakai baju ape
Mak aku cakap, hmm pakai bese je la, kain batik n t.shirt
Pastu cara mak aku jawab tu macam kelakar, dah jadi bahan gelak ketawa kitaorang dua beranak ni kan
Mak aku ni memang, klaka kot, memang kalau dengan dia, tak kering gusi, benda kecik pun kekadang bley jadik bahan gelak
dan memang pagi raya kitaorang pakai baju umah je
Menu raya plak
Mak aku masak nasi dagang
Macam malas + bosan plak nak makan lemang rendang ketupat sgala
Tu yang decide nak wat menu tu je, senang sikit keje
Makanya, takde lah koleksi gamba raya famli aku tahun niiii...................


Tu cite pasal raya
Ni nak citer cerita sedih yang kedua plak
Yang ni memang betul2 sedih lah ye
Sebabnya aku dapat tau yang member aku meninggal
Siyes rasa macam tak percaya
Aku g kat wall fb arwah, bca orang dok komen n crita
Yang arwah n husband dia eksiden pagi sabtu kat area penang
Terbabas sendiri kot kalau tak salah la
Terjunam cane ntah pastu terlanggar pokok
Husband dia koma
Tapi tak tau lah status terkini cane kan
Sebenarnya aku kenal arwah ni masa sama2 join prog GEMS
Korang mesti xtau kan GEMS tu ape!
Ke ade je yang pernah join
Kalau nak tau prog ni tuk lepasan graduan yang menganggur  takde keje la sopan sikit, bila lepas grad
Jadi prog ni bagi kualiti diri n kerja masing2 up sikit la kononnya
Tapi best la jugak
dapat ramai kawan *skema*
dapat bf baru pun ye *gedik*
Nanti la kalau rajin aku wat entry pasal gems ni k
Korang, sama2 la kita doakan n sedekahkan al -fatihah banyak2 kat arwah k