Friday, October 18, 2013

2 perkara = 1 sedih sikit + 1 sedih banyak




Salam
Selamat Hari Raya Aidil Adha semuaaaaaa
Ingat semalam nak update tapi malas plak
kunun bizi bebenor lah kan
haha
Eh raya korang cane?
kitaorang sedeh je, rasa macam tak raya
Sebabnya, yang balik, aku sorang je
Adik badik lain semua tak balik
Makanya, hanya aku, mak n abah aku je lah yang ado
Malam raya tu aku tanya mak aku, sok dia nak pakai baju ape
Mak aku cakap, hmm pakai bese je la, kain batik n t.shirt
Pastu cara mak aku jawab tu macam kelakar, dah jadi bahan gelak ketawa kitaorang dua beranak ni kan
Mak aku ni memang, klaka kot, memang kalau dengan dia, tak kering gusi, benda kecik pun kekadang bley jadik bahan gelak
dan memang pagi raya kitaorang pakai baju umah je
Menu raya plak
Mak aku masak nasi dagang
Macam malas + bosan plak nak makan lemang rendang ketupat sgala
Tu yang decide nak wat menu tu je, senang sikit keje
Makanya, takde lah koleksi gamba raya famli aku tahun niiii...................


Tu cite pasal raya
Ni nak citer cerita sedih yang kedua plak
Yang ni memang betul2 sedih lah ye
Sebabnya aku dapat tau yang member aku meninggal
Siyes rasa macam tak percaya
Aku g kat wall fb arwah, bca orang dok komen n crita
Yang arwah n husband dia eksiden pagi sabtu kat area penang
Terbabas sendiri kot kalau tak salah la
Terjunam cane ntah pastu terlanggar pokok
Husband dia koma
Tapi tak tau lah status terkini cane kan
Sebenarnya aku kenal arwah ni masa sama2 join prog GEMS
Korang mesti xtau kan GEMS tu ape!
Ke ade je yang pernah join
Kalau nak tau prog ni tuk lepasan graduan yang menganggur  takde keje la sopan sikit, bila lepas grad
Jadi prog ni bagi kualiti diri n kerja masing2 up sikit la kononnya
Tapi best la jugak
dapat ramai kawan *skema*
dapat bf baru pun ye *gedik*
Nanti la kalau rajin aku wat entry pasal gems ni k
Korang, sama2 la kita doakan n sedekahkan al -fatihah banyak2 kat arwah k






5 comments:

  1. Assalamualaikum awak. Salam Aidiladha.. al-fatihah.. semoga allahyarhamah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. insyallah.. jangan sedih2 ya ...

    ReplyDelete
  2. Ya Allah.takziah buat kawan awak.hhehe lawak eh mak awak? leh buat kawan neh.hehe

    ReplyDelete
  3. Salam takziah buat arwah semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Amin. Al Fatihah

    ReplyDelete
  4. Kite sibuk dgn majlis doa selamat..kite pakai bju baru :P (dondon gn adik)..Ajal maut di tangan Tuhan, Semoga roh nye di cucuri rahmat..ameen..Al-fatihah.

    ReplyDelete