Thursday, October 31, 2013

R~E~S~I~G~N





hai korang
Assalamualaikum
jawab gatal xjawab dosa!
hahhaa
dedulu masa sekolah aku cukup nyampah kalau orang cakap camtu
rasa macam ntah happpe happpe kan
korang pun camtu gak kan, mesti penah gak kan lalui benda tu
kot kalau korang yang lahir tahun 90an tu mungkin lah tak tau kot?

nak tau ape,
tu pun kalau korang prasan la kan
dalam seminggu ni
aku dah jarang berBW kan
sebabnya aku memang x buka blog
kalau korang nak tau sebabnya
jawapannya sebab aku dah resign

tapi ape kaitan aku resign keje dgn berBW
ADAAAA sape kata xde kaitan
masa keje @ kat opis lah yang aku berpeluang nak berBW sebab banyaaak masa free
kalau kat umah pun free gak tapi malas
sebab aku ada banyaaaak benda len nak buat
nak tengok RM lagi kan
heheh

sebenarnya secara rasminya ari sabtu, 26hb oct 2013
tapi disebabkan sabtu xkeje maka kira hari jumaat lepas lah hari keterakhiran aku keje
walaupun takdelah rasa best pun keje kat situ n takde lah teruk mana pun kan 
tapi tetap lah rasa berat hati sikit lah



tambah2 kengkawan kat situ
macam wati, ungku, kak nurul
tapi yang terpaling rapat opkos la 'makcik' ni kan 
banyak lah jugak benda yang aku share dengan dia
sebab aku bukan jenis yang suka suki cerita tak tentu hala kat orang 
hanya orang tertentu je
ada benda cite kat orang tu ada benda plak citer kat orang ni
tapi kalau kat opis ni, memang dia je lah tempat aku citer


tapi bila keje kat sini, aku banyaaaaak sangat dapat pengalaman
pengalaman dengan ragam orang yang memang macam-macam
sampai kan aku tak sangka ada jugak orang jenis macam tu
tapi malas lah nak citer kat sini kan
aku pun bukan baik mana nak gosip pasal orang
cuma semua ni aku jadikan sebagai pengalaman idup aje lah


pastu dua hari sebelum last day(khamis lepas) opis ada wat small farewell party
ada la wat makan sikit2
 terharu wei
ada jugak orang ingat *terutama bos la*
siap bos aku amik gambar aku sorang-sorang wei guna iphone dia tu
tak tau nak nangis ke hape
heheheh

sebab kalau sapa yang tengok bos(pompuan) aku ni, sure orang tau dia ni jenis macamana
memang garang & suka marah-marah jangan cakap la
tapi ada la jugak kebaikan dia
semua orang ada buruk baik kan
aku memang tak expect pun dorang wat farewell ni
sebab staff sebelum ni pun dorang tak buat
tu yang aku syak memang takde lah kan
syukur la, ada gak yang 'sayang' :P

dan yang ni adiah2 yang aku dpt
macih korang =)




eh terpanjang pulak n3 ni
kunun nak citer pasal last day tapi nampak macam luahan perasaan je yang lebey
pastu sebenarnya aku risau gak kan nak gi tempat baru
kot la yang kat sana tak best ke, hape ke
nebes nak tunggu esok (start keje baru)
hanya bisa mendoakan yang terbaik je
=)





23 comments:

  1. Buku Jangan bersedih tu bagus tuk baca2. Saya pun ada satu.

    ReplyDelete
  2. awk..sorry xsempat nagis3x :P kite hanya merancang Allah yg menentukkan...next time kite dating sama3x eh ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok xpe la awk......hihihi ok bereh ;)

      Delete
  3. Mmg terharu klu ada yg buatkan farewell party..
    Moga terus sukses di tempat keja baru.

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya dipermudahkan di tempat kerja baru tu ye :)

    ReplyDelete
  5. semoga sukses ya!! heheheh mmg pun waktu keje je nak berblogwalking pun.. kat umah saya tgk cite korea tak pun Running Man jeeee:)

    ReplyDelete
  6. Salam kenal.. dh follow sini sekali #237.. semoga dipermudahkan segala urusan kat tempat keja baru nnti k.. =D

    ReplyDelete
  7. kenapa ramai resign ni.. musim ker..huhuhu

    ReplyDelete