Wednesday, July 10, 2013

Hanya kerana kasut itu






Assalamualaikum.....Arini ari pertama puasa. Amacam, ok tak?
Tapi mesti rasa eksaited sikit kan, ye la awal-awal ni kan, menu nak berbuka nanti pun mesti nak yang glemer n sedap2 je kan, ni kes mak-mak orang la ni, mesti nak yang terbaik tuk anak2 n somi. Ye la nak bagi semangat sikit kata anak2 suh berpose kan?! Aku yang tergolong dalam golongan bujang jang jang ni, bese2 je. Fokus kat lauk je, kuih-kuih tu kalau rajin, g beli kat bazar, kalau malas, xpayah! senang citer! Tapi kalau dulu time sekolah, time berbuka mesti nak kena ada kuih, popia ke, murtabak ke, air plak nak yang lazat je, tembikai, laici, tebu paling cikai pun sarsi la, betul tak? Tapi sekarang, apa pun boleyy..

Ceh mukadimah je nak meleret....Ari tu aku ade la ternampak gamba kat atas ni kat oh media....Pastu rasa macam tertarik plak. Tengok komen orang, memang macam-macam la...ade jugak yang kondem,
'ape la kasut buruk pun nak takut orang curik'
'gile kedekut, beli je lah yang baru'
lebih kurang macam tu lah ayat-ayat orang komen.
Betul la nampak macam, alahai sape la yang nak kasut camtu dah la koyak buruk lak tu. Tapi bila difikir-fikir balik, ada kot maksud tersiratnya. Pikir-pikir kan lah.......

Selamat berpuasa dan BerIftar ye kengkawan.....

nota kaki: Dah lama tak dengar word IFTAR ;)






credit to oh media  

22 comments:

  1. Assalamualaikum awak. heee alhamdullilah. 2 bulan sebelum ni sheila banyak ganti puasa so perut tak terkena shock attack. heee harap2 suami sheila boleh tahan perut. hehehe selamat berpuasa yanggg. semoga ramadhan kali ini membawa barakah ke atas awak sekeluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Sheila...slmt berpose jg awk, n smoga awk & famli pun akan diberkati insya'...amin

      Delete
  2. hehehehe mcm mcm manusia ni.eh rara x tau lah apa nk mkn buka ni.MIL yg masak selalunya.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah untunglah orang tu :P heheeh

      Delete
  3. mgkn dia tak mampu..

    kena bersgka baik =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpun ada sentimental value ke kan, mna nak tau...heheh

      Delete
  4. Igt lagi dulu kalau dok umh bujang time sahur yg paling sadis, sedih jerk uhuhu
    Selamat berpuasa ya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh xpe la smua tu kan lumrah idup...dah jd kenangan terindah pun....slmat berpuasa jugak ;)

      Delete
  5. dia tak mampu kot... kalau yang ni hilang dah takde lah... kalau ada juga yang curi... pencuri bukan nak selipar tu tpi nak lock tu kot... :)

    selamat berpuasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun betul gak, org aim lock tu bkn slipar...slmat berpuasa jugak awak :)

      Delete
  6. Selamat menjalani ibadah puasaaa ya

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa!! owhhh lawak la komen pasal kasut tu geggee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Berpuasa juga ;) hehehe

      Delete