Wednesday, October 31, 2012

DIY Body Scrub





Assalamualaikum......Nak cite ni, osmet aku ada la sorang yang keje kat spa....Tetiba satu hari tu dia bawak balik body scrub. Natang itu di perbuat daripada garam bukit+herba. Salah satu herba tu adalah serai wangi & halia. Tapi bau wangi okeh. So dia pun kasi lah sikit kat aku suh try. Aku pun gigih lah ni scrub diri sendiri, lama okeh, stgh jam jugak la aku terperuk lam bilik air gigih nak scrub badan yang memang xpenah scrub...hihi


Aku syak mungkin aku akan pening dengan bau scrub tu kan, tapi bila je pakai bau tu macam buat aku rasa cam wah segarnyeee ~ bestnyeee !!! Sikit pun tak rasa yang scrub tu berasaskan herba ke hape! siyes aku xtipu! Penat wei nak sapu benda alah tu satu badan, stakat sapu je xpe lah, ni kena urut2 sikit kan, baru lah meresap keseluruh kulit....tihiihii.

Tapi penat saya rasa amatlah berbaloi sebab nye selepas itu kulit saya rasa sangat lah lembut licin n wangiiii je. Pastu eksaited punya pasal *sebab kulit dah lebih kurang baby* aku pun asyiklah nak pegang2 rasa kulit sendiri...boleh? haha

Itu je lah nak cite, almaklumlah ini pengalaman pertama menggunakan scrub, tu pun buat sendiri, xmampu nak wat kat spa....:( Kalau korang rasa tringin nak wat body scrub, silalah ke Tanamera Wellness Spa Sentre bertempat di Sooka Sentral kat KL Sentral tu kan. Kalau nak beli produk dia pastu buat sendiri pun boley *macam saya*, lagi jimat cermat gitu. Okey baiklah saya mahu ngundurin diri dulu ya....~bebai~


nota kaki: rupa scrub tu lupa pula saya nak snap ke hape kan, dia berpasir 'sama je macam garam biasa' tapi kale pink n suwiiit sgt!






4 comments:

  1. x pernah wat body scrub gak. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Wilma guna body scrub Guardian jak :-) Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lah tu, asalkan dpt kulit halus mulus =)

      Delete