Tuesday, June 26, 2012

Lafazkan kalimah cintamu........








Nih novel terbaru yang aku baca tajuknyee cam yang kat atas tu, lafazkan kalimah cintamu........novel ni da lama dah published pastu dah bape kali dah cetak semula, itu menandakan yang citer nye mesti la hebat kan....so ku pun try, baru la baca sikit je, x sampai suku kot, belinya dah sebulan tapi cam xde mud sangat nak baca, nak kata xde masa, banyak kot masa terluang tambah weekdays.....




sinopsis:


Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. Kecetekan iman Tengku Hisham menyebabkan beliau menyalahkan anak bongsunya sebagai punca kematiaan isterinya. Selama 13 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. Selepas tamat belajar Tengku Aqilah berhajat untuk kembali semula ke pangkuan keluarganya namun kepulangannya itu telah membuka tirai luka dalam hidupnya.

Tengku Hashim, bapa saudara Tengku Aqilah amat menyanyangi gadis malang ini. Manusia hanya mampu merancang namun perancangan Yang Maha Esa lebih hebat dari segalanya. Sebelum menghembuskan nafas yang terakhir Tengku Hashim telah membuat satu wasiat yang telah mengubah segala-galanya. Apakah wasiat beliau itu? Mampukah Tengku Aqilah mengapai kebahagiaan dalam hidupnya? Mampukah Tengku Aqilah terus menagih kasih dari bapanya? Begitu utuhkah api kebenciaan Tengku Ryan Ameer pada Tengku Aqilah?






nota kaki: Jalan citer cam tipikal drama melayu dan mula-mula citer cam meleret n buhsan, sebab tu cam lambat jer nak abiskan...huhu. Walaupun aku tak baca abis lagi, tapi rasanya novel Andai Itu Takdirnya, jugak dari Siti Rosmizah lagi best n sedey kot....















12 comments:

  1. Datang segmen Mak Dara :

    http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. skrg byk citer tipikal la kat pasaran.. mcm dah xde idea lain je..

    ReplyDelete
  3. owhh sama jek story line cite melayu yer...

    salam kenal...i follow ;)

    ReplyDelete
  4. Mr. E'raz Fadli : sila2

    Cik Maz: aah tu la, buhsan suda

    Bitt (doubleIS): tau xpe...huhu....salam kenal gak, 10q! ;)

    ReplyDelete
  5. anis dah baca cita nih.
    sumpah nangis bekotak2 tisu..hihi
    even so typical drama kan,dh kalo minat novel xleh watpa dah..hihi

    ReplyDelete
  6. ow yke, cani bru la ada smgat nak abiskan ;)

    ReplyDelete
  7. novel nih memg besttttt!!! saya dah dua kali baca... ^-^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yke, mmg btl2 besh r cite ni ea!

      Delete
  8. Kak Mirror ni dari aritu berangan nak beli novel tak terbeli2. Bagus jugak u dah bagi sinopis ni.. kot2 la nt tersinggah kat kedai buku, ingat nak beli gak la.

    ReplyDelete
  9. hihi...tp kak mirror, sya da half way da baca, mmg best la plak....wlu intro nye slow tp wajib beli! haha

    ReplyDelete
  10. novel2 siti Rosmizah suka baca.. best cerita2 dia

    ReplyDelete
  11. baby comel: ye, mmg best2 (wlupun termsuk nvel ni,bru dua je ku pernah bca hihi)....tajuk pe lg yg best, bley carik nnt :)

    ReplyDelete