Wednesday, August 28, 2013

Poliandri vs polident



















Salam
Ape perkabaran
Aku baik baik aja
Semangat plak nak update pepagi lah pulak kan
Sebabnya aku terbaca satu artikel 'menarik' skali
Pasal Poliandri
Apekah?
Korang tau x?
Mesti korang tak tau kan kan
*bajet orang tatau padahal aku je yang bru tau*haha
Poliandri tu adalah terma untuk wanita berkahwin dua
Aku tau lah kewujudan pompuan kawen dua tapi tak tahulah pulak aku nama nya poliandri nih
Kira hari ni bertambah la satu kosa kata baru
hahaha
Ni kes kat luar negara lah kan
Ada sorang pompuan ni dia berhubungan dengan 2 lelaki serentak
Pastu tatau nak pilih mana satu
Yang 2 laki tu nak tak nak kena lah berbaik and sepakat nak berdamai dan BERKONGSI isteri
Pastu nafkah isteri dan anak-anak dorang akan biaya sama-sama
Tak kiralah anak tu hasil dari laki A atau laki B
Bagus kan dorang punya semangat kesukanan 
'Tabik spring' 14kali kat perempuan BERTUAH itu
;P



Contohnya macamni lah kot? hihih
Gambar sekadar hiasan sajooo



nota kaki: aku share ni bukan sebab aku SETUJU atau SUKA dengan fenomena poliandri ni, tapi saja nak share. Dan harap maklum ye, ni tuk golongan BUKAN ISLAM sahaja...dunia hari ini kan macam-macam












19 comments:

  1. Assalamualaikum yangggg, ehh sheila pun first time dengar. kat negara mana buat ni? peninglah perempuan tu sheila nak mohon share dengan fanpage sheila yeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm sheila...oh sama lah kita! hahah...eh boleh je, sila lah, sharing is caring.....kat republik Kenya

      Delete
  2. Uit ada juga...aduhhhh dunia oh dunia3x..

    ReplyDelete
  3. hah? seyes ke babe! lahaiiii untung pompuan tu lah.hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, ini siriussss...'untung' eh? hahahaha

      Delete
  4. boleh pulak eh nak ada suami sampai dua orang. ngek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl kak su, mmg ngek pun! hihi

      Delete
  5. walla wei ada juga mcm ni ker !

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ada KA...macam2 ragam hal smua kat dunia nih! heheh

      Delete
  6. saya tau saya tau *angkat tangan*
    hahaha sebab terbaca tadi kat mane tah lupe. hihi

    giler kan dorang ni =___=

    ReplyDelete
    Replies
    1. bca kat metro lah tu! ;)

      tahu xmengapaaaa :(

      Delete
  7. Kalau keluar anak, nak "dibinkan" sapa la pulak tu nanti?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan, ntah lah...tp dorg ape ada hal nak smua nih akak oii

      Delete
  8. eh, kita baru tau ni haaa :)

    ReplyDelete
  9. oh ada juga cmni ea..bru tau..huhu

    ReplyDelete