Monday, June 10, 2013

Rock OoOoO Kapak Tiada Tandingannya ~




Assalamualaikum.....



Tak payah nak mukadimah sangat, stret to de point je lah kan, baru-baru ni, ntah kenapa aku macam layaaaan sangat dengan lagu-lagu rock kapak. Sebelum ni pun suka jugak tapi takde lah ke arah minat yang mendalam, dalam tak dalam sangat la tapi suka la...*gitu*

Kalau dulu kenal dengan lagu-lagu rock kapak bila mula berjinak-jinak dengan karaoke, sebab kengkawan (pompuan) masa tu suka sangat layan lagu-lagu spesis camtu, macam lagu Bidadari ( Lela) *konpiden siap bagitau artis skali* padahal tak kenal pun Lela tu sapa, kenal muka je la tu pun tengok kat music video lagu tu. Pastu Permaisuri ( Data ) pun tak kenal penyanyi ni, lagi, lagu Tika dan Saat Ini ( Medicine) , Cinta Kain Putih dan ntah ape lagi, aku pun tak tahu tajuk dia. Tapi yang pasti semua penyanyi aku tak kenal tapi lagu-lagu dia sangat layan. Kalau kata Awie, Amy search tu aku kenal la tapi kalau kat karok sapa la yang berani nak karok lagu-lagu mereka nih?! Buat malu kaum je kan!


Pastu sekarang ni suka plak lagu-lagu seperti Hanya Padamu ( Qiara ) *pergh ni paling sedap takat ni* , Mengulit Kenangan ( Data ), Untukmu Selamanya ( Visa ), Saling Merindu ( Leon ), Sampai Bila ( Lela ) pastu Ramalanku Benar Belaka ( Umbrella ) pun layan jugak.

Kalu dulu kat karok asyik nyanyi lagu-lagu pompuan tapi sekarang tidak lagi. Aku dengan bf bley kot dua-dua layan sesama. Kadang-kadang siap back up suara memasing kot! Bila beralih arah ni macam best plak, tambah-tambah bila berkongsi minat dengan yang tersayang *cewaaaah* ;)


Jadi entry kali ni diakhiri dengan :-



Hanya Padamu - Qiara *walaupun fesyen mereka tak menarik, tapi lagu ni sangat menusuk sehingga ke qalbu* =) 













10 comments:

  1. Assalamualaikum awak! hahaha rock sentiasa tetap dihati. hahah even muka ayu. huhu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm awk....kan, wlu apa pun yg terjadi! haha

      Delete
  2. kita geng jugak ! suka kot lagu dedulu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh jejak kasih la nih? haha ;)

      Delete
  3. Lagu rock kapak ni buat kan akak terkenang zaman bercinta dolu2...jiwang karat kejap.

    Salam ukhwah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh memori daun pisang lah pulak! hehe Tu la, kata evergreen ;)

      Delete
  4. p/s: mybe letak kastard supaya tak terlalu lembik.. warna mmg kuning skit =)

    ReplyDelete