Monday, July 09, 2012

Bloglist Ramadhan bersama Aisyah Humaira - Kelebihan Ramadhan







Salam.....Kali ni nak join bloglist Ramadhan bersama Aisyah Humaira plak...asik2 nak join segmen je kan. Tapi yang ni len ckit sebab ni lebih kepada ilmiah lagi islamik n bley jgk bkongsi ilmu n dapat gak barakah kan...Sapa yang nak join bley lah g sini....


Tiga Kelebihan Bulan Ramadhan:


v  Bulan yang mulia, yang mana pitu syurga dibuka seluasnya dan pintu neraka sebaliknya


v  Bulan bebas syaitan iaitu segala syaitan akan diikat sepanjang bulan puasa tuk memberi kita kesempatan tuk melakukan ibadah dengan seikhlasnya tapi ada gak ‘gangguan’ yang datang tu tak len tak bukan, nafsuuuu diri sendiri….adeh!


v  Ada malam seribu bulan, iaitu malam lailatulqadar yang akan berlaku pada 10 malam terakhir di bulan ramadhan.  Antara petandanya bila pokok2 tunduk menyembah bumi (sujud)





nota kaki: ni adalah dari apa yang ku tahu, kalau salah tlg betulkan...;)









28 comments:

  1. nuyui: sya mmg rjin...haha jom le join jgak ;)

    Ardini Humaira: tenkiu :)

    ReplyDelete
  2. http://anzulnashome.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html
    done follow :)

    ReplyDelete
  3. Dari segmen yg sama:) Done follow :) ID FOLLOWER : Liyana Fauzi ,*Check laa kalau tk cye;) HAHA .

    ReplyDelete
  4. Natasha, Saya Disini & Yana Fauzi : tq =)

    ReplyDelete
  5. dtg melawat atas segmen yg sama...salam ramadhan...

    ReplyDelete
  6. singgah sini jgk..done follow awk..:)

    ReplyDelete
  7. datang membuat kunjungan balas..salam ramadhan dan salam kenal

    http://ainichedin.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    ReplyDelete
  8. terima kasih sudi follow.. dah follow sini :)

    ReplyDelete
  9. dah follow gak..thanks sbb follow blog yg biasa2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macih...owh blog sya nih lg lah terlebih biase haha

      Delete
    2. haha..tula terlebih biasa..siap ade kelopak jatuh2 mcm musim luruh..nice

      Delete
    3. saje nak bg efek suwiit ckit haha

      Delete
  10. Salam perkenalan.....Follow sini gak...

    ReplyDelete
  11. http://setanggi-permata.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    Salam Ramadhan.. moga kedatangan bulan Ramadhan kali ini akan menjadikan kita hamba-Nya yang benar-benar tunduk pada perintah-Nya tanpa sedikit pon cebisan bisikan syaitan..insyaAllah, itulah sebenar2 diri kita seorang hamba Ilahi..

    Salam ukhwah..dari segmen yang sama...saya follow sini..^_^ jom ke BTS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, Insya', moga2 diberkati Allah swt

      Delete
  12. Salam ramadhan..dari segmen yang sama..terima kasih follow

    ReplyDelete
  13. salam..sy dtg buat kunjungn balas...dah follow awak..:)
    selamat berpuasa...

    ReplyDelete
  14. Elfiza : tenkiu & slamat bpose jgk =)

    ReplyDelete