Thursday, March 07, 2013

Pernah kah kau merasa......



Pernah tak korang rasa bila korang rasa nak marah sbb geraaaaaaaaam sangat kat sesorang tu tapi marah ko tu terkubur begitu sahaja sebab kalau termarah kang gaduh plak atau kalau bagitau direct kang, sentap plak. Eh tapi kalau gtau tak gtau pun dia memang kaki sentap lah. Sesuka hati dan sesedap rasa dia je nak buat ekspresi wajah dia cemana dengan tiba-tiba, bak kata orang 'ikut mood' gitu. Jadiknya, permasalahan tersebut tergantung begitu sahaja.....lagipun, esok-esok dia buat lagi. Jadiknya keje aku ni memang takde lain lah, asik bersabar bersabar, ingat aku takde keje lain ke hape? To Anon, tolong berperangai senonoh lagi beretika sikit bley?


Pernah tak korang jumpa benda pelik-pelik kat toilet *merujuk kepada toilet di ofis ye kawan-kawan*?  Aku pernah okeh, tapi tak bley lah nak gtau sebab sangatlah sensored tapi gila pelik sebab memang tak masuk dek akal camne 'menda' tu bley berada disitu! Sape nak jawab?!


Pernah tak korang alami situasi yang mana bila ko tengah buat sesuatu @ berada di satu suasana tu, ko rasa yang eh, rasa macam pernah jadik @ sama lah bla bla bla, 'dejavu' lah kunun. Aku pernah! *dengan perasaan bangganya gitau muahaha*. Pada yang tak pernah alami mungkin tak paham, hanya mereka yang pernah lalui je yang tahu....


Pernah tak korang rasa nyampah + bengang + stress bila berhadapan dengan orang yang kunun nye takut @ geli tapi sebenarnya lebih kepada gedik! Contohnya macam tetiba ade lipas @ cicak melintas pastu yang si anon ni menjerit ketakutan macam ngan hape je, sampai aku tenung natang tu, tang mana yang seram pun tatau! Haish = stress berganda........... Grrrrrrr


Pernah tak jadik kat korang bila bangun pagi, tetiba nampak ada kesan lebam kat badan? Aku sangat lah selalu jadi camtu. Orang cakap kunun-kunun nya h.a.n.t.u. Ada jugak kata kunun lipas yang gigit @ isap darah ko.....ntah lah aku pun tatau. Tapi kan, kengkadang, kalau aku rasa seram time nak tido tu, bila esoknya tau-tau lebam tersebut sudah ada. Musykil sangat. Ada sapa-sapa tau?




Lima PERNAH yang dah aku senaraikan. Nak wat lelebih kang dikatakan hover plak *sebenarnya dah kering idea*...muahaha. ~Sekian~



Assalamualaikum







22 comments:

  1. hihihi...pernah..pernah...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. agaknya ini kes mmg mjd perkara biasa x?! hewhew

      Delete
  3. pernah2..

    p/s; utk tgk yg dah pek 100 gram, ada dlm page yui.. yg gmbr tu, 1 kg punya pek =)

    ReplyDelete
  4. yang pertama tu selalu dah pernah Mak Dara rasakan... last last pendam je lah kemarahan tu.. harap harap tak meletup pulak satu hari nnt hehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tensi kan mak lau jumpa org cenggitu....owh harap xmeletup lah kan! heheh

      Delete
  5. semua nyer pernah KA alami specially no. 3... hanya mereka yg pernah alami saja yg mengertikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ada gak org yg rsa camtu ingt sy je....

      Delete
  6. selalu banGun tido ada bekas kesan lebam, mak k lily cakap kene GiGit denGan pelesit. ntaH betul ntaH tidak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haish jgn laaah k.lily, mntak2 bkn la, klu kata lipas pun kira bley trima lg...

      Delete
  7. pernah semua pernah....hehehe

    ReplyDelete
  8. Yezaaaa.. Semua pernah.. =)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Rasanya 5 permasalahan ni harus tuk smua org kot, Yui...hewhew

      Delete
  10. semua pernah..hihi...slm knl :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hrp pasni dah xpernah & xkan alami dah, kan siti...slm knl jga ;)

      Delete