ini sebahagian, ade lgi 2-3 orang yang tak dpt dtg |
Assalamualaikum wbt.......xpyh nak mukadimah sgt kan, straight 2 d point jer lah. mggu lepas ade opis gathering untuk hari raiya 2012. Wat lunch je itu pun kat Rebung instead of hotelllz.....tp xpe, klu kata org nak banjer kan memana pun xpelah kan, rejeki...=)
Ini pes time makan kat sni, lauk pauk dia mmg agak sedap lah, pastu mmg banyak pilihan cuma ikan bakar dia lah, dah lah amik ikan keli pastu xmasak lak, ko berani mkn ikan yang tulang dia still lagi kaler merah...owh sgt membantutkan selera. Tapi rasanya kalau bab kesedapan menu-menu kira okay lah, dapat la 6/10, yang paling mabeles, buah melaka @ onde-onde kalau lauk kira average lah...
Pastu ada plak satu insiden kan. Waktu kitorg tgh sedap2 layan makan n gosip2 sikit kan, tetiba owner nye pun smpi, chef tu la kan. Skali dia dtg trus kitorang diHIDANGkan dgn MENU baru lak. Nak tau pe?? haha ...bkn bnda yang bley di makan tapi dilihat je.. tau pe, bos dia tu bila masuk je trus membebel2 kat staff dia. kebetulan meja kitaorang btl2 depan kaunter. Kat kaunter tu lah dia bley wat mesyuarat tergempar dia dgn staff. Mungkin lah dia marah sgt ngn staff dia tu tapi kesian kot kat staff tu, da la kena sound dpn2 org, malu beb. Tapi mmg ptt kot staff kat situ tak berapa nak friendly sgt lah rasanya, tu yang diatu hangin satu badan kot. Tapi pastu, pandai lak dia masuk bilik len tuk smbung 'meetg tergempar' tu kan. Kan bagus dari tadi lagi dia dok kat dalam bilik tu, tertutup, xde orang nak dengar. Wat jatuh kan saham je, nanti orang ingat restoran ni ade banyak masalah sbb management tak bagus, padahal ini first time jadi cani, sape gak yang rugi nanti...renung2kanlah.....haha
Tapi betul pe, bkn nak kutuk lah, tapi rasanya dia pun kena lah jaga air muka staf n air muka diri sendiri kan, tak ke dia malu dok marah2 sedangkan ramai yang tgk, orang datang nak makan tapi lain plak yang dijamu kan....tapi mungkin ada sebab tersendiri kot, sape tau kan. Wallahualam
Ini pes time makan kat sni, lauk pauk dia mmg agak sedap lah, pastu mmg banyak pilihan cuma ikan bakar dia lah, dah lah amik ikan keli pastu xmasak lak, ko berani mkn ikan yang tulang dia still lagi kaler merah...owh sgt membantutkan selera. Tapi rasanya kalau bab kesedapan menu-menu kira okay lah, dapat la 6/10, yang paling mabeles, buah melaka @ onde-onde kalau lauk kira average lah...
Pastu ada plak satu insiden kan. Waktu kitorg tgh sedap2 layan makan n gosip2 sikit kan, tetiba owner nye pun smpi, chef tu la kan. Skali dia dtg trus kitorang diHIDANGkan dgn MENU baru lak. Nak tau pe?? haha ...bkn bnda yang bley di makan tapi dilihat je.. tau pe, bos dia tu bila masuk je trus membebel2 kat staff dia. kebetulan meja kitaorang btl2 depan kaunter. Kat kaunter tu lah dia bley wat mesyuarat tergempar dia dgn staff. Mungkin lah dia marah sgt ngn staff dia tu tapi kesian kot kat staff tu, da la kena sound dpn2 org, malu beb. Tapi mmg ptt kot staff kat situ tak berapa nak friendly sgt lah rasanya, tu yang diatu hangin satu badan kot. Tapi pastu, pandai lak dia masuk bilik len tuk smbung 'meetg tergempar' tu kan. Kan bagus dari tadi lagi dia dok kat dalam bilik tu, tertutup, xde orang nak dengar. Wat jatuh kan saham je, nanti orang ingat restoran ni ade banyak masalah sbb management tak bagus, padahal ini first time jadi cani, sape gak yang rugi nanti...renung2kanlah.....haha
Tapi betul pe, bkn nak kutuk lah, tapi rasanya dia pun kena lah jaga air muka staf n air muka diri sendiri kan, tak ke dia malu dok marah2 sedangkan ramai yang tgk, orang datang nak makan tapi lain plak yang dijamu kan....tapi mungkin ada sebab tersendiri kot, sape tau kan. Wallahualam
nak kene pegi cuba ni!
ReplyDeleteMrs Eady : sila-sila =)
ReplyDeleteKadang2 boss2 nie macam tu la...Kalau nak marah tu, tak tengok tempat...Terus hambur...Last2, diri sendiri yang malu...
ReplyDeletemarah x bertempat namanya tuh kan..
ReplyDeleteWilma : aah, lau nak marah pun kna ada caranya kan....
ReplyDeleteMiss Banu: Sangat!!