Wednesday, December 05, 2012

Mari Kita Tonton Zaiton Ceritaku



 
 
 
 
 

Ari tu tengok muvi Zaiton Ceritaku. Bukan sebab aku peminat tegar zaiton sameon, tapi sbb nak tahu kisah hidup dia, nak-nak yang pasal dia n anak dia eksiden yang mengorbankan anak leleki dia tu. Tapi memang hidup dia berubah 360 darjah lepas kejadian tu. Sian + sedey. Kena tipu hidup-hidup dengan adik beradik lah, n memacam dugaan lah itu semua sebab utama adalah DUIT. Kalau sape yang tak tengok lagi, silalah tengok, gugel je. ~Sekian~



nota kaki: tp suka plak dengar lagu yang nadia aqilah nyanyi masa intro muvie ni, sedap okeh! tak tahu tajuk dia, tapi ni lagu fofular zaiton lah








33 comments:

  1. Sedih ye...kn tgk.sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Feel sedih dia lain mcm ckit sbb ni citer betul kan...ok baik

      Delete
  2. masih teringat lagi time tu.. mmg gembar satu malaysia dengan apa yg berlaku kepada zaiton dan arwah anaknya itu.. Al fatihah kepada arwah anak zaiton sameon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah mak saya pun ade cite jugak...Al-fatihah

      Delete
  3. M baru tengok petang tadi..memang sedih la...pahit sungguh perjalanan hidup dia yang menaruh harapan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...tp yg ptg dia mmg kuat smngt

      Delete
  4. nak tengok jugaklaa.. erm.. salam kenal.. kte datang follow sini dari blog Mak dara :D

    ReplyDelete
  5. Nak tgk.. kawan2 yg dah g preview ckp cita ni best.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2...bley tahan la best tp yg ptg dpt tgk kish bnar n prjlnn ksh zaiton nih, cuma ending dia abis camtu je

      Delete
  6. akak minat dgn suara zaiton & lagu2 dia.. tp tak suka dgn penampilan dia.. bila dia eksiden tu mmg terkejutlah juga.. mgkin ada hikmah disebaliknya yg kita tak tau.. semuanya rahsia Allah s.w.t kan.. movie tu tak tgk pun lagi... ada masa leh tgk nnt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh yke akak, sbb dulu kan dia pemes, n lgu dia mmg fofular bak kata org....iye lah, smua yg jd mest ada hikmah kan....

      Delete
  7. dulu minat sangat kat dia...saya xboleh tgk ceria ni,..kesian sangat kat dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oow peminat tegar la nih? hihi...

      Delete
  8. Assalamualaikum awak. sheila datang jenguk sini daripada blog Mak Dara. kita kena review sama2 lah. hehe. salam perkenalan ye. nanti sy pun nak tengok filem ni. sedih kan.. al-fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm awk....ow time ksh. cuba lah tgk ;)

      Delete
  9. Salam sis.. ada entry istimewa utk sis @ http://www.bicaramakdara.com/2012/12/mari-berkenalan-dengan-blogger-ini.html hope you like it.. terima kasih kerana sudi vote utk mak di contest 1phone 5 tu ye.. really appreciate it

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm MD, eh bia betul? hehehe. ok nnt sya tgk. thanks MD & gud luck!

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sissssssssss.... terima kasih sbb sudi pakai header tu.. sebenarnya tak pakai pun takpe.. mak sebenarnya buat untuk sebagai kenang kenangan aje.. lagipun mak tak tahu kalau sesuai atau tak dgn citarasa sis... kalau nak tukar nanti tukar tau.. takde masalah nyer hehehehe... I feel so honored :) muahhhhhhhhhh

      Delete
    2. MD eh xpe, sbb mmg hjt nak tkr pun header bru, bila MD kasi, suwitt+comel plak tu, sya guna lah. owh tengs sgt MD =)

      Delete
  11. Cerita yang harus kita semua tengok ^_^

    ReplyDelete
  12. KA singgah baca dlm cuti2 mesia ni hehehe

    ReplyDelete